Week van de Amateurkunst
Agenda
Info
Nieuws
Prikbord
Deelnemers
Login

Heerlense Oratorium Vereniging

De HOV is een gemengd koor dat zich over het algemeen toelegt op grote klassieke en moderne werken, waaronder Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, The Armed Man van Karl Jenkins e.a.
profiel
Concert

Concert The Armed Man van Karl Jenkins

29 september 2024 - van: 14:30 - tot: 16:00

De HOV voert samen met de Koninklijke Harmonie Thorn The Armed Man - a Mass for Peace uit, Karl Jenkins (GB) schreef dit werk naar aanleiding van de oorlog in voormalig Joegoslavië en de moordpartijen in Srebrenica in 1997 voor groot koor, orkest en solisten, waaronder een imam die oproept voor een gebed.
Met de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de conflicten in het Midden-Oosten is dit werk hoogst actueel.  Tijdens de voorstelling worden lichtbeelden vertoond die het leed dat oorlogen mensen aandoet verbeelden.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Emmanuël Pleijers